top of page
wielrennen la cube.jpg
wandelaar col.png
hout.jpg

Omgeving & Activiteiten

De Adults Only camping met 15 ruime staanplaatsen ligt in het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez. Hier treft u voornamelijk bergen en bossen aan in mooie ongerepte natuur. Bij Clermont-Ferrand kan men de Puy-de-Dôme (vulkanengebied) bekijken en deze kan men vanaf de camping zien liggen. Rust, ruimte, gastvrijheid, gezelligheid zijn de sleutelwoorden.

                   CAMPING LACUBE: Een oase van rust

In Le Brugeron bevindt zich een bakker, epicerie, postkantoor en restaurant, dit alles op 2 km vanaf de camping. In Ambert en Courpiere (20 km) bevinden zich diverse grote Supermarkten.


Mensen die houden van rust en een mooie natuur, zijn hier helemaal op het juiste adres. Als u houdt van wandelen en wielrennen / mountainbiken is het een paradijs.

Vanaf Col du Béal (1390 meter) kunt u ook mooie wandel-en fietstochten maken. Dit is ongeveer 10 km vanaf de camping. 

Hieronder enkele routes die vanaf de camping starten. Deze routes kunt u in uw GPS zetten en dat is gemakkelijk als u gaat Mountainbiken of Wielrennen

Routes vanaf camping Lacube

 

Op 20 min. afstand is een groot meer: Lac d'Aubusson, waar u kunt zwemmen,kanoenen waterfietsen en er bevindt zich een klein restaurantje. 

In de buurt kunt u Parapenten in Job en dat is een geweldige ervaring. Ik, Marion, heb het zelf ook mogen ervaren en het is voor herhaling vatbaar.

Click op de link voor meer informatie: PARAPENTEN

Er zijn veel kastelen in de omgeving en op donderdag-ochtend is er in Ambert een grote regionale weekmarkt. Op zaterdag is er een markt in Noiretable. Vooral de markt in Ambert is zeker de moeite waard om te bezoeken. 
Er zijn vele Brocantes / Rommelmarkten in de regio.

vlinder 22.JPG

​    Camping  La Cube

bottom of page